Skip to main content

Hotelbejárásra hívta meg partnereit a GMB Solutions a W Hotelbe

Egy héttel a hivatalos megnyitó után, vacsorával egybekötött hotelbejárásra invitálta partnereit a GMB Solutions a nyár óta soft opening módban üzemelő W Hotelbe, így a legutóbbi, Néprajzi Múzeumban tartott hasonló esemény után, most Budapest legújabb ötcsillagos szállodáját ismerhették meg kötetlen, baráti formában vendégeik. Két csoportban, két vezető kísérte a meghívottakat a pincétől a padlásig – pontosabban fordítva: a legfelső, tetőtéri szint Cozy szobáitól lefelé haladva, a Wonderful és Fabulous szobákon át, az ámulatba ejtő elnöki lakosztályig, majd le a pinceszintre, a spába és a „titkos” bárba, ahova csak előzetes foglalással lehet bejutni.

Az építészeti, kivitelezői és ingatlanfejlesztői szemmel is rendkívül izgalmas program során mindenki megismerhette az épület történetét, a szálloda építészeti és belsőépítészeti részleteit és természetesen azt, amit a rendkívül komplex és részletgazdag designhoz a GMB Solutions által, a legtöbb esetben egyedi fejlesztésű és gyártású üvegajtók és tükrök adnak. A korábban Drechsler-palota néven ismert, majd mindenki által csak Balettintézetként emlegetett, 1883 és ’86 között, Lechner Ödön és Pártos Gyula tervei alapján épült egykori bérház műemléki rekonstrukcióját és szállodává alakítását a Bánáti-Hartvig Építész Iroda végezte, belsőépítészeti koncepcióját a londoni Bowler James Brindley iroda tervezői álmodták meg – kimondottan határozott, bátor elképzelésekkel. Bár a neoreneszánsz épületnek nemcsak a homlokzati, de belső menthető elemeit is mind igyekeztek a mostani rekonstrukció során helyreállítani, ezeket karakteres színekkel és olyan elemekkel egészítették ki, mint az épület második életére utaló second skin-ként emlegetett, perforált fémszerkezet, ami nem csak az épület bizonyos részein a boltozatokat követi le, de hajlított, „fodros” formában a szobákban is megjelenik térelválasztóelemként.

Ugyancsak a szobák designjának fontos elemei a balett-táncosok tüllszoknyáját szimbolizáló mennyezeti lámpabúrák és kerek szőnyegek, de ugyancsak a balettra utalnak a szobák hosszanti falán megjelenő hosszúkás tükrök. Ami mégis a legszembetűnőbb minden szobatípusban, az a sakktáblára emlékeztető burkolatok – ezek helyenként fából, a fürdőszobákban fekete-fehér csempék felhasználásával, valamint különböző színű tükrös felületek és ajtók formájában jelennek meg. A GMB Solutions sakktábla mintás ajtói speciális eljárással, egyedi méretben készültek – összes négyzetüket kézműves eljárással.

A tolóajtókra ugyanez a felület került, természetesen ezek esetében is kiemelt szempont volt, hogy az illeszkedések tökéletesek legyenek. A szobák designjától függően ezek a tükrök három színben – pink, bronz és ezüst – készültek.

A legexkluzívabb, design szempontból legizgalmasabb helyszín természetesen a dominánsan fekete tónusú, 200 négyzetméteres elnöki lakosztály volt, aminek terasza az Operaházra néz. A fekete-fehér bútorokkal berendezett lakosztályban, külön bár, étkező, kandallós nappali is helyet kapott, a már említett sakktábla motívum és a balett-utalások itt is visszaköszönnek.

Az alagsori Away spa rész különleges elemei az íveket lekövető, toknélküli, falba süllyesztett profilokkal beépített ajtók, amelyeknél a zárszerkezet is speciális megoldást igényelt.

Bár a GMB Soutions csapata számára egy kihívással – időként nem várt izgalmakkal – teli projekt volt a W Hotel számára készült tükrös és üvegfelületek kitalálása, megalkotása, legyártása, kellő távlatból mindenki örömmel mutatta meg az elkészült munkát a cég olyan kiemelt partnereinek, mint a Fitout, az Epronex, az iO Partners, a CPI Property Group, a Cushman, Atenor és a LAB5 építésziroda képviseletében megjelent vendégek, akik a séta végén még egy kellemes vacsorát is eltölthettek az új hotelben.