DEKO FG Egyrétegű üvegfalakA DEKO FG (Fully Glazed) teljes üvegezésű falak kialakítását a fény ihlette. Az üvegfalak a fény áramlását maximalizálják és a belső tér szabad kiterjedésének érzetét keltik.

A DEKO térelválasztó termékekre jellemző formatervezési szempontokat szem előtt tartva, a DEKO FG rendelkezik az esztétikai és eredetiség jellemző vonásaival egy teljeskörűen tesztelt és aprólékosan kifejlesztett rendszer keretében, amely lehetővé teszi a tervező számára az igazán egyedi kivitelezést.

A DEKO FG rendszer egyrétegű, a padlótól a mennyezetig épített üvegelemekből áll. Az egyéb épületrészekhez való illesztések karcsú alumínium profilokkal történnek.
Az FG rendszernek további két speciális típusa is elérhető:

A DEKO FG Silent a könnyed filigrán design mellett extrém hanggátlást biztosít (Rw=44-50 dB)
A DEKO FG FIRE is követi az FG falak könnyedségét, amely tűzgátló tulajdonságokkal is bír (E30, E60, EI30 és EI60)

Valamennyi típusú FG üvegfal kompatibilis egymással, egy adott irodatérben a megkívánt tulajdonságokat vegyítve is egységes összkép és design érhető el.

1. A DEKO FG többféle modulcsatlakozást tesz lehetővé:

Összhangban a DEKO termék filozófiájával, a panelcsatlakozási opciók lehetővé teszik a szétszerelhetőséget és a térelválasztók áthelyezését úgy, hogy az megfeleljen egy irodai belső tér módosítási igényeinek.

1.1. Szilikonos kapcsolat
Az üvegtáblák 1.5; 2 vagy 3 mm vastag átlátszó szilikon csíkkal kapcsolódnak egymáshoz. 
 
1.2. Nyitott kapcsolat
Ez egy egyszerű, nem mechanikus kapcsolat, 3-5 milliméteres szabad rés kerül kialakításra.

1.3. Profilos kapcsolat
Az egyedi üvegtáblák 20 mm keskeny, ívelt alumíniumprofilokkal kapcsolódnak.
Sima karmokkal ellátott profilok vannak összekapcsolva, biztosítva ezzel a megkívánt hanggátlást. 

Hasonló alumíniumprofilok használhatóak a sarok és a „T” kapcsolatoknál.
  
2. Üveg típusok:

A DEKO FG üvegfalak 10, 12, 15, 16.8 mm vastag üvegmodulokból készülnek a megfelelő stabilitástól és az elvárt hanggátlástól függően.

Az üvegmodulok méretei és a választott üveg vastagsága a térelválasztó fal kialakításának paramétereitől függnek. Minden esetben biztonsági üveg alkalmazandó, amely lehet edzett, laminált vagy speciális hanggátló üveg. A választás az állékonyság, a kockázati szint és a hanggátlási követelmények függvénye.

3. Ajtók:

3.1. Ajtótokos ajtók:

A DEKO FG üvegfal tartozékaként, az üveg ajtólapok beépítésére egy igen erős MDF magos alumíniumkeretet fejlesztett ki. A vékony alumínium profilos keret biztosítja a beépített ajtólap jó akusztikai szigetelését. A keret magas szintű stabilitása lehetővé teszi teljes magasságú ajtók beépítését (maximum 3 méterig).

A kerethez használható ajtólap lehet fa (festett vagy laminált felülettel), alumínium keretes üvegajtó (DG Door) vagy akár keret nélküli üveglap. Az ajtókilincsek széles skálán mozognak, az ajtólapokat igény szerinti zárszerkezettel látják el.

3.2. Keret nélküli ajtók alsó-felső forgásponttal:

Alternatív választásként DEKO forgócsapos ajtók (alsó-felső forgáspont) is beszerelhetők egy síkban az üvegfallal. Ez az ajtótípus teljes magasságban vagy szabványos méretben is elérhető. Számos fogantyú, zár és zárószerkezet közül lehet választani.

Az ajtók a padlózatba beépített automatikus csukó szerkezettel is építhetőek.

3.3. Tolóajtók:

Üveg tolóajtók is rendelhetőek a mennyezetre vagy a falra szerelt vezetősínbe fogott üveglapokból.